lauantai 18. heinäkuuta 2015

Koiran käyttö sisustuselementtinä
Oletko sitä mieltä, että omaa lemmikkieläintä saa käyttää sisustuksellisena jujuna, ikään kuin pisteenä iin päällä? Kirsikkana kakun päällä? Somisteena sohvan päällä? Siellä täällä?

Minä olen. Koiran käyttäminen valokuvaustilanteissa ei häiritse koiran ominaisinta päivärytmiä tai vahingoita häntä muullakaan tavalla.

Koiran voit asetella mieleiseesi paikkaan. Muista kuitenkin, että koiran pitkäksi venähtäneet kynnet voivat aiheuttaa tarttumistilanteita mummosi omin ryhmykätösin aikoinaan virkkaamaan päiväpeittoon.


Koira saattaa, pienestä koostaan huolimatta, asettua kiusallisesti kulkuväylällesi. Katsothan aina mihin astut!
Pienestä koirasta lähtee hännälle astuttaessa pienempi ääni kuin suuresta. Tämä kannattaa ottaa huomioon astellessa. Hiippaileva koira on myös hyvin tyypillinen koiralaji. Hiippaileva koira saattaa yllättää koska tahansa, joten silmät on pidettävä selässäkin! Jos hiippaileva koira yllättää ja Sinulta pääsee kauhistunut älähdys, saattaa koira yhtyä huutoosi hädissään. Siinä on vaaramomenttia kerrakseen! On huutoa, haukuntaa, pelästynyttä kiekumista ja niin edelleen. Nämä ovat ehkä niitä vaarallisimpia tilanteita! Ehdotonta tarkkuutta siis tässä!

Vaaraton mutta jokseenkin harmillinen tilanne saattaa syntyä silloin, kun koira väsähtää kesken kuvaustilanteen. Ei jaksa pidellä päätään terhakkaasti pystyssä, silmä luppasee, haukotuttaa, edes makupalalla houkuttelu ei saa koiraa näyttämään virkeältä.. oirekirjo on moninainen.

Tilanteen voi kääntää positiiviseksi muuttamalla omaa ajattelumalliaan! Onhan pötköttävä koira kuitenkin usein kovin söpö ja täten valokuvauksellinen!
Pötköttävä koira ei myöskään tee tihutöitä! Tihutöiksi ei lasketa automaatiolla tapahtuvaa karvausta. Tällä ei luonnollisesti tarkoiteta jääkiekkotermiä, vaan huonekalujen ja lattian päällystämistä ruskeilla, valkoisilla sekä mustilla karvoilla. Karvaus on kuitenkin luonnollinen osaa koirana olemista, joten se on ihmisen hyväksyttävä, jos meinaa elää koiran kanssa sekä jatkossakin k.o eläintä sisustuselementtinään käyttää.

Talviaikaan takan edustalla lampaantaljalla luitaan lämmittelevä koira on erityisen sisustuksellinen. Harmoniaa saattaa tosin hiukan häiritä koiran jatkuva ravaaminen liian kuuman takan edustan ja huoneen kauimmaisen ja täten viileimmän nurkan välillä.

Kuvan eläintä, kutsutaan häntä nyt vaikka Einariksi, ei ole vahingoitettu kuvausten aikana. Koira sai palkinnoksi kuivattua turskaa. Vaikutti tyytyväiseltä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti